LANKSTUS AKMUO INTERJERE: MODERNUS APDAILOS SPRENDIMAS

 

Lankstus akmuo

Dekoruojant interjerą ar namo fasadą, užsakovai ir dizaineriai dažnai renkasi natūralų akmenį. Pastaruoju metu klientai vis labiau domisi lankstaus akmens plokštėmis, kurios sukurtos naudojant naujas technologijas.

Kas tai yra lankstus akmuo?


Lankstus akmuo

Lankstus akmuo – tai ne kas kita, kaip labai plonas skeltas natūralaus akmens sluoksnis, priklijuotas prie stiklo pluošto pagrindo, kas suteikia ypatingo tvirtumo. Šiuo atveju didžiausias lankstaus akmens plokštės storis yra tik 1,5-3 mm. Svoris - apie 1,5 kg / m².

Gaminamas plokštėmis arba plytelėmis. Dėl lankstaus pagrindo įmanoma klijuoti ant įvairiausių paviršių, kampų ar apvalaus sudėtingo pagrindo, kur jokia kita akmens apdaila negalima arba labai brangi.




Lankstumas yra labai neįprasta lankstaus akmens savybė, nes tai iš esmės yra svetima ypač kietam ir tvirtam natūraliam akmeniui. Tačiau tai nėra vienintelis akmens tapetų privalumas:
  • praktiškas ir ilgaamžis - nebijo mechaninių pažeidimų, todėl gali būti drąsiai naudojamas kampų apdailai;
  • atsparus temperatūros svyravimams ir kitoms oro sąlygoms - galite dekoruoti virtuvės sienelę, židinio zoną ar net patį židinį;
  • nedegus;
  • galimybė naudoti net sunkiai pasiekiamose vietose, ypač tinkamas kolonų apdailai;
  • ekologiškas ir saugus žmogaus sveikatai (įskaitant alergiškus asmenis);
  • atsparus dilimui ir drėgmei;
  • ypač lengvas;
  • labai plonas iki 3 mm;
  • paprastas montavimas.

„Lankstaus akmens plokštės, dar vadinamos akmens tapetais, puikiai dera su mediena, oda, betonu, keramika ir metalu.“

 Maksimali temperatūra: 120 ° C, todėl tai puiki židinio apdailos medžiaga. Ne mažiau įspūdingas ir  lankstus permatomas akmuo, kuris praleidžia šviesą.

Lankstus akmuo dažniausiai gaminamas iš skalūno - prieinamo ir lengvai apdirbamo akmens. Skalūno struktūra yra daugiasluoksnė, todėl lengvai skyla nuo akmens bloko gamybos procese. Tačiau lankstus akmuo gaminamas ir iš kito akmens: kvarcitas, smiltainis, žėrutis ar lankstus marmuras. Netgi didelio formato lanksčios akmens plokštės gaminamos iš vieno uolienos bloko, be siūlių. Tokių lanksčių akmens plokščių dydis gali siekti didelių matmenų, pavyzdžiui, 1220x610 mm, 1000x2000 mm, 2400x1200 mm ar 2600x1200 mm.


Kaip klijuoti lankstų akmenį galite sužinoti peržiūrėję šią vaizdo medžiagą "Lankstaus akmens klijavimas"

Lankstus akmuo. Fasado apdaila

Jei teko susidurti su lanksčiu akmeniu, jį montuoti ar įsigyti, pasidalinkite atsiliepimais. Padėkite ir kitiems susipažinti su lanksčiomis akmens plytelėmis.

Lankstus akmuo atsiliepimai

Parengė AKMENUKAI UAB

Komentarai

Populiarūs įrašai